Resultaten voor klachten

 
klachten
 
Lees alles over Coronavirus op Moet Ik Naar De Dokter.
U hoeft niet in quarantaine als u geen klachten heeft en langer dan 1 week gevaccineerd bent. Of als u geen klachten heeft en in 2022 corona heeft gehad. Kinderen en studenten onder de 18 jaar hoeven bij geen klachten ook niet een test te doen of in quarantaine.
klachten
Klachten Ziektes Apotheek.nl.
Wijzig cookie instellingen. Vind een apotheek. Heeft u een vraag? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Zoek op postcode, plaats of naam. Apotheek.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie.
klachten
Klachten over onze zorg en dienstverlening Opella.
Mensen die te maken krijgen met onvrijwillige zorg kunnen een beroep doen op een onafhankelijke cliƫntenvertrouwenspersoon. Deze cliƫntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang biedt ondersteuning en kan ook een rol spelen bij onvrede of klachten rond de zorg, opname of verblijf.
Heeft u een klacht? - Het Groene Hart Ziekenhuis.
Antwoord binnen 5 werkdagen. Alle klachten die bij ons binnenkomen worden geregistreerd en ter afhandeling uitgezet in de organisatie. Na ontvangst van de klacht neemt de klachtenfunctionaris binnen vijf werkdagen contact met u op om de wijze van afhandeling met u door te spreken.
Klachten en schadeclaims Defensie.nl.
Klachten en schadeclaims. Metruim 65.000 militairen en burgers is Defensie een van de grootste werkgevers in Nederland.Binnen die grote organisatie bestaan verschillende meldpunten. Belangrijk is dat uw melding bij het juiste onderdeel terecht komt. Wilt u een klacht indienen of melding maken?
Klachten Gemeente Bergen op Zoom.
50 klachten naar tevredenheid van de klager opgelost, zonder dat er een oordeel over de klacht werd uitgesproken; 75. 2 klachten werden ingetrokken en niet verder behandeld; 3. 7 klachten werden ongegrond verklaard; 10. 6 klachten werden gegrond verklaard; 9.
Ervaringen klachten Treant Zorggroep.
De organisatie kan zo leren van klachten en hiermee kan herhaling van vergelijkbare klachten in de toekomst mogelijk worden voorkomen. Ook informeert de klachtenfunctionaris u over verdere procedures en mogelijkheden, zoals het indienen van een formele klacht voor een oordeel van de raad van bestuur, het indienen van een claim en de rol van de Geschillencommissie.
Klachten, melden en aanvragen Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
Ga direct naar inhoud. U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Klachten, melden en aanvragen. Zoeken binnen Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Zoek. Klachten, melden en aanvragen. Onderaan deze paginavindt u een overzicht van onderwerpen over melden klachten, aanvragen en opvragen van informatie.

Contacteer ons